Известие

Collapse
No announcement yet.

Акумулатора ми пада само при минусови температури

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз не казвам че ако има конденз имате проблем с него.

Sent from my GT-P3100 using Tapatalk
    sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Основната цел на вазелина е да не позволява окисляване на клемите, знаете колко е неприятно
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        Има едно реле в ICS-а, което понякога не изключва, както е редно, вероятно поради намагнитена котва.
        За да разбереш дали е от това, вечерта извади предпазител F4 (15 амперов) на най-горния ред най-десния в таблото под волана и виж как ще е ситуацията на сутринта.
        И това не е, ще ходи на ремонт.
        166, 2.4 JTD'00

Comment

Първо трябва да се докаже наличието на утечка, като се премери консумацията при покой и ако има такава над 80 mA, трябва да се локализира токовия кръг, респективно консуматора и причината.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Има едно реле в ICS-а, което понякога не изключва, както е редно, вероятно поради намагнитена котва.
            За да разбереш дали е от това, вечерта извади предпазител F4 (15 амперов) на най-горния ред най-десния в таблото под волана и виж как ще е ситуацията на сутринта.
            Весела коледа на всички!
            Колега в крайна сметка се оказа точно това (първия път като бях извадил предпазителя, бях забравил плафоните включени ). Сега ако кажеш кое е релето и откъде да го намеря, цена няма да имаш
            166, 2.4 JTD'00

Comment

Първоначално публикувано от Chimev Покажи съобщение
              Весела коледа на всички!
              Колега в крайна сметка се оказа точно това (първия път като бях извадил предпазителя, бях забравил плафоните включени ). Сега ако кажеш кое е релето и откъде да го намеря, цена няма да имаш
              Не мога да намеря снимки, тъй че карам по спомени.
              Релето се намира в най-горния блок на ICS-а (аудио - модула) Монтирано е близо до задния панел - кръгло и кафяво на цвят. Няма други релета там, тъй че следва лесно да го локализираш.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Не мога да намеря снимки, тъй че карам по спомени.
                Релето се намира в най-горния блок на ICS-а (аудио - модула) Монтирано е близо до задния панел - кръгло и кафяво на цвят. Няма други релета там, тъй че следва лесно да го локализираш.
                Ок, мерси, намира ли се по специализираните магазини?
                166, 2.4 JTD'00

Comment

Ок, мерси, намира ли се по специализираните магазини?
                  Твърде вероятно е да го намериш. Но и винаги може да се сложи добър заместител.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Сега намерих време да се занимавам с тоя проблем. Колега Ecotronic да те питам дали релето е това долу в средата
                    https://imagizer.imageshack.us/v2/66...0/600/72si.jpg

166, 2.4 JTD'00

Comment

Сега намерих време да се занимавам с тоя проблем. Колега Ecotronic да те питам дали релето е това долу в средата
                      https://imagizer.imageshack.us/v2/66...0/600/72si.jpg

Струва ми се, че не е то. Имам спомени, че релето е на горната платка. Може ли да и цъкнеш една снимка?

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Струва ми се, че не е то. Имам спомени, че релето е на горната платка. Може ли да и цъкнеш една снимка?
                        Ще го снимам, но по-скоро не е в горната платка. Аз поне не видях там да има реле.
                        166, 2.4 JTD'00

Comment

Точно това реле се оказа (оранжевото). Сменено е и проблема е решен. Мерси за помощта
                          166, 2.4 JTD'00

Comment

Колега а с какво го смени - същото второ ръка или заместител (ако да какъв) ?
                            И има ли вариант да се провери самото реле дали е здраво без да чакам да се застуди пак - мерене на съпротивления, пускане на тоци и т.н. ?
                            И последен въпрос - за какво изобщо служи това реле. Извадих F4 бушона и не намирам нещо, което да не ми работи по музиката и ICS-а та ми стана интересно
                            Alfa Romeo 166 2.4JTD 136hp - 2000

Comment

Първоначално публикувано от Fr0sT Покажи съобщение
                              Колега а с какво го смени - същото второ ръка или заместител (ако да какъв) ?
                              И има ли вариант да се провери самото реле дали е здраво без да чакам да се застуди пак - мерене на съпротивления, пускане на тоци и т.н. ?
                              И последен въпрос - за какво изобщо служи това реле. Извадих F4 бушона и не намирам нещо, което да не ми работи по музиката и ICS-а та ми стана интересно
                              Без F4 радиото работи ли ти, когато ключът не е завъртян на позиция?

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Мисля че да, ще го проверя пак за всеки случай.
                                Alfa Romeo 166 2.4JTD 136hp - 2000

Comment

Working...
                                X